150 års jubilæumsopvisning i Reerslev Skytte- og Idrætsforening

 

 RIFs sæsonafslutning har altid været den årlige begivenhed, hvor gymnastikholdene mødes og viser hvad de kan. Da RIF har 150 års jubilæum i år og er en Danmarks ældste idrætsforeninger, måske endda den ældste, var der gjort ekstra ud af afslutningen, som blev afholdt d. 16. april på Reerslev Skole.

Efter indmarchen med foreningens flotte fane i spidsen og deltagerne med Dannebrogsflag i hænderne, bød formanden Jens Midtgaard velkommen og fortalte om RIFs afdelinger og mange aktiviteter. RIFs medlemsskare svarer til, at hver fjerde i Reerslev-Stærkinde dyrker en eller flere aktiviteter i RIF. Borgmester Michael Ziegler kom med en hilsen til RIF fra Høje Tåstrup Kommune. Borgmesteren trak de store linjer op fra skytteforeningens grundlæggelse i 1866 kort efter anden slesvigske krig og til det helt nutidige, at RIF sammen med de andre foreninger i Reerslev er en væsentlig drivkraft i forhold til at gøre lokalsamfundet attraktivt.

RIFs tidligere formand Jan Jensen havde et indlæg om RIFs historie med glimt af, hvordan man gennem tiden har muliggjort gymnastik, fodbold og fællesskab gennem det samarbejde, som er nødvendigt i et lille samfund.

I anledning af jubilæet var rammerne og visse dele af opvisningen tilrettelagt med henvisning til tidligere tiders gymnastikopvisninger. Effektholdet havde anskaffet gamle gymnastikdragter, og kampsport gav en opvisning af, hvordan selvforsvar i Danmark startede i 1920’erne.

Ved opvisningen deltog de to børnehold, Rollinger af Reerslev og Prinsesser af Reerslev, med dans, leg og musik. Linedance og bordtennis deltog også med en opvisning. Som del af opvisningen i selvforsvar fik borgmesteren lejlighed til at nedlægge aktivist fra venstrefløjen, hvilket tilsyneladende gik ganske let. Skytterne, som har skydebane under skolen, holdt åben hus.

Susan Hansen og Johan Galster